صنعت فرش ماشینی در ایران

از دیرباز نماد هنر ایران در مغرب زمین بیش از هر چیز فرش بوده، آن هم فرشی که بازتاب هنر اصیل و طبیعی تمدن و فرهنگ کشور باشد.

همواره فرش در تجملات زندگی هر انسانی جایگاه خاص و ویژه ای داشته است.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت های زیادی در صنعت فرش، فرش های دستباف گونه با ظرافت و تراكم بالا تولید می شود که سنت های کهن ابرانی در تار و پود آن گره خورده است.

ایران به طور متوسط دارای ۹۸۵ واحد تولیدی فرش ماشینی است که هر واحد به طور متوسط به ۵۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری نیاز دارد، که در مجموع کل این واحدهای تولیدی به کمتر از ۴۹۳ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد

در حالیکه هزینه احداث ۱ پالایشگاه در ایران حدود ۶ میلیارد دلار است یعنی ۱۲ برابر هزینه سرمایه گذاری برای کل واحدهای تولیدی فرش ماشینی  در ایران.

با توجه به هزینه سرمایه گذاری بسیار پایین در این صنعت نسبت به صنایع نفتی و پالایشگاهی اگر بتوانیم واحدهای تولیدی را افزایش دهیم می توان صادرات غیرنفتی و ورود ارز به کشور افزایش یافته، که این در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و پلی برای عبور از فشار تحریم ها ست.

متوسط تولید سالانه این واحد های صنعتی در ایران ۱۲۸ میلیون متر مربع است که با این متراژ میتوان  ۱۷۵ بار کل پایتخت و طی ۱۲ سال میتوانیم کل کشور رو فرش کنیم.

یکی از مهمترین تاثیرات این صنعت بر زندگی مردم ، اشتغال زایی حدود ۴۶هزار نفر به طور مستقیم و ۷۰ هزار نفر به طور غیر مستقیم می باشد که اگه متوسط جعیت هر خانواده را ۴ نفر فرض کنیم صنعت فرش منبع درامد ۲۷% جمعیت استان اصفهان می باشد که این به عنوان یک دستاورد بزرگ در صنعت فرش محسوب میشود.